Jeg er skikkelig glad i retromat! Og blomkålsuppe går jeg aldri lei - det var en favoritt da jeg var barn, og er det fortsatt. Jeg lager den akurat sånn som jeg lærte hjemme, den eneste forskjellen er at jeg pleier å drysse over litt sprøstekt bacon like før servering. Superenkelt - her har du oppskriften:
BLOMKÅLSUPPE
Du trenger:
1 liten løk, finhakket
1 ss meierismør
3 kjøttbuljongterninger
3 dl vann
1 stor blomkål
3 dl kremfløte (eventuelt matfløte, men kremfløte har mindre karbo)
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær blomkålen i buketter.
Kok blomkålen mør i vann med buljong, fløte, salt og pepper.
Mens du gjør dette smelter du smør i en kasserolle og blanker løken.
Når blomkålen er ferdig kokt, tar du ut noen buketter.
Resten kjøres med stavmikseren til du har fått en jevn suppe.
Hell over i kjelen sammen med løken, og la det få et oppkok.
Smak til med mer salt, pepper og eventuelt litt muskat om du liker det.
Hvis suppa blir for tynn, kan du alltids tilsette en teskje fiberhusk.
Server med et par hele blomkålbuketter i hver skål, og gjerne noen biter sprøstekt bacon over!
Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!
50% Complete
Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)