Jeg synes brownies skal være så saftige og fudgy at du må spise dem med skje eller gaffel. Akkurat sånn blir disse (hvis du ikke steker dem for lenge)!
Du trenger:
225 g dadler uten sten
2 dl kokende vann
2 dl kakaopulver uten sukker
2,5 dl mandelmel
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 dl melk
Slik gjør du:
Del dadlene i to, da får du samtidig sjekket at ingen stener er igjen.
Legg dadlene i food processoren, og hell over kokende vann.
Sett stekeovnen på 180 grader.
La dadlene ligge slik og bløtgjøres i 15 minutter.
Kjør food processoren til dadlene er blitt en jevn grøt.
Ha i alle de tørre ingrediensene, og kjør til en jevn masse.
Spe med melk mens du kjører noen omganger til.
Hell røra i en liten form kledt med bakepapir og stek i 20 minutter.
Sjekk at overflaten har fått litt stekeskorpe. Skru av varmen, åpne ovnsdøren og la kaken avkjøles sakte i formen.
Glasuren:
150 g dadler
1 dl kokende vann
0,6 dl kakaopulver uten sukker
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver
Litt flaksalt til å drysse over (hvis du ønsker)
Slik gjør du:
Del dadlene i to, da får du samtidig sjekket at ingen stener er igjen.
Legg dadlene i food processoren, og hell over kokende vann.
Kjør food processoren til dadlene er blitt en jevn grøt.
Ha i alle de tørre ingrediensene, og kjør til en jevn masse.
Når kaken er avkjølt/romtemperert kan du fordele glasuren utover.
Knus litt flaksalt over glasuren helt til slutt
Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!
50% Complete
Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)