Deilig ostekake med bringebær!

Du kan sjelden kaste et blikk på en matrett og så anta hvor mye eller lite karbo den inneholder. Hvem skulle tro at et stykke av den mest fristende kaka på kakebordet inneholder mindre karbo en halv potet?

OSTEKAKE MED BRINGEBÆR
12 stykker

BUNNEN

Du trenger:
150 g cashewnøtter
150 g mandler
100 g meierismør

Slik gjør du:
Finhakk nøttene og mandlene, det enkleste er å gjøre det i foodprosessor eller hurtigmikser.

Smelt smøret – husk at smør alltid skal smeltes ved lav varme.

Ha i de hakkede mandlene og nøttene, og la det blande seg godt med smøret.

Sett en kakering direkte oppå serveringsfatet, og klem ut nøtteblandingen i bunnen.

La avkjøles i kjøleskapet i minst 30 minutter før du har på fyllet.

 

FYLLET

Du trenger:
2 pakker Phildadelphia
3 dl rømme
75 – 100 g sukrin eller tagatesse
1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)
3 dl kremfløte
1 pk sitrongele uten sukker – men bruk bare 2,5 dl vann

Slik gjør du:
Lag geleen. Avkjøl den, men det er viktig at den ikke rekker å stivne før du blander den med resten av fyllet.
Bland kremost, rømme, søtstoff og vaniljepulver godt sammen.
Pisk kremfløten stiv, og bland den inn.
Hell i den avkjølte geleblandingen i en tynn stråle mens du rører jevnt.
Ha kremen oppå kakebunnen, og sett kjølig i 4 – 5 timer.

PYNT

Du trenger:
400 g bringebær
1 pk bringebærgele uten sukker
5 dl vann

Slik gjør du:
Lag geleen og sett den til avkjøling. Pass på at den ikke stivner.
Fordel bringebærene utover kaken, og hell forsiktig over den avkjølte geleen.
Sett kaken kjølig, gjerne over natta. 

Både Freia og Eldorado har gode, sukkerfrie gelepulver. 
Du kan selvsagt pynte med annet enn bringebær, men vær klar over at med kiwi og ananas vil geleen vanligvis ikke stivne. 

 

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)